Елитният Брайтън имаше нужда от 120 минути футбол, за да елиминира втородивизонния Уест Бромич Албиън в преиграване от 4-ия кръг на ФА Къп. „Чайките” се наложиха с 3:1 на „Дъ Хоутърнс” в двубой, който определено не се разви според плановете им.

Последните определено не включваха сценария, в който домакините повеждат в резултата 13 минути преди изтичането на редовното време. Тъкмо това се случи при изпълнението на пряк свободен удар отдясно по атаката на Уест Бром, при който бранител на Брайтън изчисти топката точно преди вратаря Дейвид Бътън да я улови. Кълбото се вдигна високо над вратарското поле, а подпирайки се за страничната греда Кайл Бартли определено вкара най-странния гол в своята кариера – 1:0.

За ужас на домакинските фенове Брайтън изравни само 4 минути по-късно. Румънският нападател Флорин Андоне не се отказа да преследва един безадресен пас, като се пребори последователно с двамата централни защитници, за да плъзне топката под вратаря за 1:1.

Този гол вкара мача в продължения, където за пореден път изгря звездата на неостаряващия Глен Мъри. В 104-ата минута, точно преди изтичането на първото продължение, 35-годишния англичанин се озова на точното място във вратарското поле, за да отклони острото центриране на Юрген Локадия в мрежата. Появилият се на смяна играч окончателно реши всичко в 117-ата минута, когато Дейви Прьопер го изведе зад гърба на защитата. Мъри с кинжален шут по диагонала прати тима си в следващата фаза, където съперник ще бъде друг тим от Чемпиъншип – Дарби Каунти.