Брайтън и Бърнли не изиграха най-атрактивния двубой от началото на сезона във Висшата лига и логично завършиха при равенство 0:0, давайки началото на 8-ия кръг. Домакините имаха леко предимство, но то не бе материализирано.

Gulliver/GettyImages
30 снимки

Възпитаниците на Греъм Потър стартираха по-добре и още във 2-ата минута Тарик Лампти се освободи в наказателното поле и отправи изстрел, но топката премина над вратата.

Три по-късно гостите отговориха. Мат Лотън изстреля плътен удар от дистанция, а кълбото разтресе гредата зад Матю Райън.

Постепенно двата тима заформиха битка в средата на терена. В 34-ата минута Брайтън можеше да открие резултата. Дани Уелбек се озова лице в лице с Ник Поуп. Нападателят отправи изстрел, но вратарят на Бърнли реагира великолепно и спаси.

В 57-ата минута Адам Лалана отправи изстрел, но той бе блокиран. Домакините поискаха дузпа за игра с ръка на Чарли Тейлър, но главният съдия Майк Дийн не посочи бялата точка.

Десет по-късно Нийл Мопе се включи в наказателното поле. Крилото овладя и стреля към вратата на Ник Попу, но шутът му бе блокиран.

До края на двубоя Брайтън напълно доминираше на терена, но тимът на Греъм Потър не успя да преодолее вратарят на Бърнли.

По този начин двата отбора продължават с негативната си серия от поредни мачове без победа. Във временното класиране Брайтън заема 16-ата позиция с актив от шест точки, докато Бърнли е 19-и с две.