Полузащитникът Уил Аткинсън заяви, че „спящият гигант“ Брадфорд Сити ще се събуди, щом стъпи на „Уембли“ пред 35 хиляди от своите фенове.

В неделя четвъртодивизионният тим ще се изправи срещу елитния Суонси Сити във финала за Купата на Лигата, докато в същото време е замесен в битката за оцеляване във Втора лига.

Аткинсън обаче не губи надежда преди сблъсъка, като още веднъж призова за горещата подкрепа на привържениците. „Опитвам се да си представя как ще изглежда, но дори и във въображението си не мога да предвидя как ще се почувствам, когато изляза там и чуя рева на тълпата“, заяви халфът. „Беше доста шумничко дори когато гостувахме на Уигън с 5 хиляди наши фенове. 35 хиляди – това трябва да е нещо невероятно.“

„Да наричат нашия клуб „спящ гигант“ може би е известно подценяване. Само погледнете домакинските ни мачове срещу Арсенал и Астън Вила. Феновете бяха невероятни както в шампионата, така и за Купата. Дължим мястото си във финала колкото на самите нас, толкова и на тях“, завърши Аткинсън.