Новото попълнение на вратата на Астън Вила Брад Фридъл изрази надеждата си за успехи с новия си тим в Европа като добави, че е дошъл в състава на Мартин О’Нийл в изключително преломен момент.

Стражът изгледа как новият му отбор се класира в турнира за Купата на УЕФА, след като победи в събота с 1:0 в реванша датския Одензе и с общ резултат 3:2 преодоля третия кръг на турнира Интертото.

„Бях на мача в събота. Бе невероятно да видя как 31-хиляди души се появиха за мач от Интертото. Благодарен съм и за приветстването, което ми направиха на почивката”, каза той.

„Момчета се представиха много добре и се класираха за УЕФА. Знам, че работиха много здраво миналия сезон, за да заемат 6-то място”, продължи Фридъл.

„Щеше да е много жалко, след целия този труд, ако Астън Вила беше отпаднал още в първия кръг”, посочи стражът.

„Играчите на О’Нийл обаче преодоляха първия си съперник и сега се надявам, че направим прилично представяне в Европа”, добави още американецът.

„Възможността за игра в турнира за Купата на УЕФА бе едно от нещата, които най-много ме привлякоха да подпиша с Астън Вила, но не е единственото. Когато започнах преговори с шефовете много бързо разбрах, защо всички говорят толкова добри неща за клуба”, добави още Брад Фридъл пред официалния сайт на Астън Вила.