Отборът на Манчестър Сити, където играят българските футболисти Валери Божинов и Мартин Петров попадна в зоната на изпадащите в Премиършип, след като в мач от 18-я кръг Съндърланд победи Хъл Сити като гост с 4:1 и „гражданите” се свлякоха с едно място в класирането.

„Черните котки” поведоха с 1:0 в 10-та минута с попадение на Стед Малбранк, но домакините изравниха в 19-та минута с гол на Ник Бармби.

През второто полувреме футболистите на Съндърланд контролираха играта и логично стигнаха до победата. Първо Киърън Ричардсън се разписа в 78-та минута, а три по-късно „тигрите” останаха с човек по-малко, след като Рикетс бе изгонен за втори жълт картон.

Последваха нови два гола във вратата на домакините дело на Джонс в 84-та минута и Джибрил Сисе в 90-та.

Болтън постигна важна домакинска победа с 2:1 като домакин срещу Портсмут. Уондърърс дръпнаха набързо в резултата с голове на Мартин Тейлър в 1-та и Рикардо Гарднър в 3-та минута. Почетното попадение за Помпи бе дело на Питър Крауч в 21-та минута.

Фулъм победи с класическото 3:0 Мидълсбро и се утвърди в горната половина на таблицата.

В 40-та минута Джейми Булард даде гол аванс за лондончани, а през второто полувреме Дани Мърфи в 54-та минута от дузпа и Клинтън Демпси в 59-та оформиха крайния резултат в срещата.

Сам Алърдайс стартира повече от убедително начело на Блекбърн, след като Роувърс победи с 3:0 Сток Сити.

Мачът бе решен още в първите минути, след като Бени Макарти се разписа на два пъти в 9-та и 27-та минута, а Джейсън Робъртс добави още едно попадение в 18-та минтуа.