Президентът на Саутхемптън Ралф Крюгер не скри своята огромна изненада от скандала, който коства главата на националния селекционер на Англия Сам Алърдайс. Американският бизнесмен заяви, че е шокиран от корупцията в страната.

Разкритията на вестник „Дейли Телеграф“ заплашват да запалят истински пожар във Висшата лига, където още 8 мениджъри могат да изгорят заради опити да заобиколят забраната за участие на трети страни при трансфери на футболисти.

„Трябва да ви кажа, че съм наистина, абсолютно шокиран и изненадан“, коментира Крюгер.

„Нашият борд на директорите е шокиран и разстроен от ситуацията. Видяхме множество информации вчера и днес сутринта. Ние сме клуб, който се опитва да наложи контрол върху еволюиращия свят на футболните агенти, а вече ще трябва да се ослушваме много внимателно.“

„Саутхемптън е изграден върху пълната честност и отворената култура, това е клуб със собствени ценности. Причината да заема този пост бе невероятно стойностната структура, която нашият собственик Катарина Либхер създаде. Затова сме много разстроени от тези новини. Виждаме една шокираща еволюция, за която знаехме, че съществува, но не мислехме, че е част от английската култура. Като клуб ще се борим за промени и за повече правила“, добави Крюгер.