Единият от собствениците на Ливърпул – Том Уърнър заяви, че мениджърът на клуба Брендън Роджърс е показал „забележителен прогрес“ в първия си сезон на „Анфийлд“.

През юни северноирландецът бе назначен за наследник на уволнения Кени Далглиш, след като легендата на „червените“ не успя да постигне целта си – класиране в топ 4. През изминалия сезон Роджърс подобри с една позиция крайното класиране на Ливърпул и качи клуба на 7-ото място, оставайки на 12 точки от зона „Шампионска лига“. Въпреки повечето отбелязани голове (71) в сравнение с миналия сезон (57), непостоянството в резултатите остави тима извън евротурнирите. Макар че мърсисайдци останаха без трофей и записаха едва 1 победа от 12-те мача срещу отборите от топ 6, Уърнър е доволен от свършената работа.

„Според мен Брендън направи забележителен прогрес“, заяви американецът. „Той е страхотен стратег и показа силно лидерство, докато водеше отбора през този сезон. Очевидно има и разочарование, че не завършихме по-високо в класирането, но отборът определено бележи подобрение.“

„Беше наистина радващо да видим, че зимните попълнения Даниел Стъридж и Филипе Коутиньо се представят толкова добре. Вкарахме много повече голове от предишната година. Определено този клуб се движи във вярната посока под ръководството на Брендън. Намерението е да подсилим още повече състава през лятото и като собственици се чувстваме оптимистично настроени спрямо бъдещето“, завърши Уърнър.