Бившият нападател на Ливърпул Фабио Борини счита за изгубени годините, които прекара в опити да си спечели титулярно място при „червените“.

Това лято мърсисайдци окончателно се разделиха с италианеца, който бе продаден в Съндърланд, където преди две години изкара изключително успешен период под наем. Миналото лято 24-годишният играч имаше шанс да направи постоянен трансфер при „черните котки“, ала сам реши, че трябва да направи още един опит да се наложи на „Анфийлд“. Това не се получи, тъй като в 18-те си мача във Висшата лига той вкара само 1 гол.

„Загубих твърде много време“, каза Борини след трансфера. „Не защото го исках или пък заслужавах, но просто така се получи.“

„Затова избрах да се върна на място, където бях обичан и където все още усещам любовта на феновете“, добави той, а след това разказа и за последните месеци, в които тренираше самостоятелно в Ливърпул. „Беше наистина тъжно да тренирам сам. Това бе финалната капка, която ме убеди да напусна Ливърпул. Винаги съм давал всичко за клуба на терена и в тренировките. Всеки в този клуб знае, че направих абсолютно всичко и никога не съм се оплаквал.“

„Защо отказах на Съндърланд преди година? Беше ситуация, която не контролирах изцяло, защото около мен имаше много хора. Не можах да взема вярното решение, защото нямах контрол над събитията. Когато не можеш да командваш своето бъдеще, не бива да бъдеш винен за неща, които не са се случили“, добави Борини.