Нападателят на Рома Фабио Борини сериозно обмисля възможността да се присъедини към Ливърпул през лятото. Това съобщи агентът на играча, като отказа да разкрие друга информация.

Мениджърът на мърсисайдци Брендън Роджърс обеща в понеделник, че до края на седмицата ще обяви името на първото си ново попълнение, което ще развълнува феновете.

„Има реален интерес от страна на Ливърпул към Борини“, сподели спортният директор на „римските вълци“ Валтер Сабатини. „В момента преценяваме ситуацията с мениджъра Франко Балдини.“

Роджърс познава Борини много добре от периода, в който и двамата работиха заедно в Челси. През миналия сезон в Серия А талантливият италианец вкара 9 гола в 24 шампионатни двубоя, които му спечелиха място в националния отбор за Евро 2012, макар и да не записа минута на европейското първенство.

„Рома ни информира за интереса на Ливърпул към момчето“, заяви агентът на Борини Марко де Марки. „Сега всичко зависи от това какво ще каже Фабио.“

„Тази възможност съществува. Не мога да разкрия подробности, но както каза Сабатини, в момента сериозно обмисляме този вариант. Дали Борини иска да отиде в Ливърпул? Честно да си кажа, не желая да се обвързвам с категорични твърдения. През следващите няколко дни ще има повече новини, изчакайте и ще разберете“, допълни представителят на Борини.