Нападателят на Ливърпул Фабио Борини разкри, че е бил принуден да си тръгне на сила от бившия си клуб Челси.

21-годишният италианец работеше заедно с Брендън Роджърс и на „Стамфорд Бридж“, като днес и двамата са част от новия проект на мърсисайдци. Роджърс дори го приюти за кратко в Суонси Сити, докато клубът си проправяше път към елита, а пък бъдещото на Борини в Лондон изглеждаше повече от решено.

„Анчелоти ме дръпна настрана и ми каза, че хората над него не ме искат в първия отбор“, разказа бившият играч на Рома. „Те му наредили да ме остави в резервния отбор, защото не съм искал да преподпиша нов договор. Тогава бе труден период за мен, а мениджърът дори нямаше избор.“

Нападателят не скри желанието си в Ливърпул да се изявява по-често на любимата си позиция на върха на атаката, отколкото да бъде поставян на левия фланг. „Винаги съм играл в центъра. Там нещата ми се получават по-лесно. Ако топката бъде изсипана в наказателното поле, мога да усетя накъде ще се насочи след контакта с тревата. Това е нещо като инстинкт. Когато играеш по крилото, през повечето време си доста далеч от вратата“, каза още Борини.