Нападателят Фабио Борини отхвърли възможността да остане за постоянно в Съндърланд и заяви, че е готов отново да се пробва да пробие в първия тим на Ливърпул.

„Червените“ преотстъпиха италианеца на „Стейдиъм ъф Лайт“ в началото на септември, като срокът на споразумението изтича в края на сезона. Оттогава насам 22-годишният футболист вкара 3 гола в 19-те мача, които записа във всички турнири.

Макар и след идването на Густаво Пойет Борини да се превърна в твърд титуляр, бившият играч на Рома не планира да остане „черна котка“ по-дълго от предвиденото. „Ще е хубаво да се върна в Ливърпул и да им докажа, че дори в трудна ситуация, мога да се справя“, коментира играчът.

„Вече постигнах една от целите си в Съндърланд – да играя всяка седмица. За да бъдеш в голям отбор като Ливърпул обаче трябва да правиш нещо повече от това да играеш добре.“

„Като нападател трябва да бележа голове. Може и да играя добре, но в края на сезона хората ще броят колко гола има срещу името ми. Най-напред обаче трябва да докажа на себе си, че мога да играя във Висшата лига, защото досега не съм имал толкова дълъг престой в Англия. В момента трупам мачове“, допълни Борини.