Нападателят на Ливърпул Фабио Борини вярва, че може да сформира добро партньорство с Марио Балотели, което да оглави атакуващата линия на отбора.

Супер Марио все още търси головата си форма с червената фланелка, като се разписа единствено срещу родния шампион Лудогорец в Шампионската лига, а през уикенда бе оставен извън титулярите при успеха във Висшата лига с 2:1 над Уест Бромич.

Борини, който през лятото отхвърли оферти от Съндърланд и Куинс Парк Рейнджърс, от своя страна е изиграл още по-малко мачове, като има едва три участия, като едно от тях е сред стартовите 11.

Въпреки това на 23-годишния играч не му липсва увереност, особено по отношение на едно потенциално партньорство с Балотели. „Аз съм играл с него и преди и се разбираме наистина добре“, заяви бившият футболист на Челси и Рома.

„Не става дума само за езика, ние, като италианци, сме родени с една и съща идея за футбола. Действително е лесно да се разбираме, дори и без да си говорим.“

„Марио е играч, който може да преобърне даден мач, когато пожелае. Първенството тук е трудно, може би най-тежкото в Европа. Според мен и той го осъзнава. Досега през мачовете Балотели тичаше доста и наистина се раздаде за отбора, без да подхожда егоистично.“

„Тук разполагаме с четирима различни нападатели, които предоставят един добър избор, защото всички умеем различни неща. Всеки може да играе с всеки и всички можем да сме на терена, когато действаме с 4-3-3. Събрали сме се добри нападатели и всеки може да се учи от останалите. Знам, че Рики Ламбърт умее определени неща по-добре от мен, затова се уча. Същото важи за Даниел и Марио“, завърши Борини.