Нападателят на Манчестър Сити Вилфред Бони, който все още трудно намира най-добрата си спортна форма след пристигането в отбора през януари, е потвърдил за преболедувана малария малко преди началото на сезона. Футболистът от Кот д'Ивоар не пътува за предсезонното турне в Австралия с отбора, като тогава от Сити обявиха причината заболяване, без дауточняват детайли.

Но на пресконференцията след мача с Борнемут снощи мениджърът на тима Мануел Пелегрини разкри причината и добави, че е доволен от физическата форма, в която той се намира след интензивния фитнес-курс.

Бони вкара снощи два от петте гола във вратата на новаците в Премиършип. Самият футболист го потвърди и пред репортерите: "Аз заболях от малария когато си отидох у дома в Африка, но в момента съм ОК и вече тренирам както преди.

Пристигнал от Суонси за 30 милиона паунда през зимата, 26-годишният здравеняк не се включи веднага в работата на Ман Сити заради ангажимент в турнира за Купата на Африка с националния отбор на своята страна, след това последваха контузии и заболяването през лятото./БТА