Един от героите от САЩ 1994-та прие поканата на УС на ASCB да бъде специален гост на зимната фен-среща на привържениците на Арсенал в България, която ще се проведе идния уикенд. Бончо Генчев ще разкаже своите спомени от времето, когато бележеше голове във ВЛ с екипа на Ипсуич, както и за двата си сезона в Лутън, на официалната вечеря, която ще се започне в 19:00 на 04.03 в едно от най-популярните заведения в градa - „Сити пъб“.

„Изключително благодарни сме на г-н Генчев затова, че ще ни потопи в атмосферата на английския футбол от 90-те години на миналия век“, коментираха от УС на ASCB. „Дълбоко вярваме, че трябва все по-често да се вглеждаме в миналото, защото, без да го познаваме добре, няма как да оценим по достойнство настоящето ни. За нас е истинска привилегия да имаме възможността да чуем интересните истории на първия българин във Висшата лига с общо 5 сезона в Англия, три в Ипсуич и два в Лутън. И може би единственият ни сънародник, вкарал във вратата на Арсенал, охранявана от Дейвид Сиймън и великолепната четворка пред него.“

Контролната футболна среща между двукратния шампион на Великотърновска и Габровска области за последните две години - СК „Болярчета“ с основния им местен конкурент Локо ГО, деца набор 2007/08, в 11:00 часа на 05.03 на комплекс Спортно Търново е другото важно събитие в програмата на българските „артилеристи“.

„Много се радваме, че бяхме поканени на това местно дерби“, заяви председателят на ASCB. „ След мача ще имаме възможността да разкажем на децата за живота на един организиран фен клуб, за пътуванията, за емоциите, за благотворителните ни иницативи и да отговорим на всичките им въпроси. Приготвили сме и изненада за всеки един от младите футболисти.“

Друго местно дерби ще прикове вниманието на българските „артилеристи“ малко по-късно. В 14:45 ч. техният Арсенал излиза срещу градския си съперник Тотнъм в мач, който може да се окаже изключително важен в борбата за титлата във Висшата лига. „Ливърпул кафе“ ще е мястото, където всички членове на ASCB и гости на Велико Търново ще вперят поглед в телевизонните екрани, надявайки се 19-годишният терор на „топчиите“ над „шпорите“ да продължи и 1961-а да не се повтори никога.