Бившият български национал Бончо Генчев даде специално интервю за предаването „Гол линия” по Дарик радио, в което говори за сегашния си живот в Англия и впечатленията му от английския футбол.

„В Лондон съм от дълги години. От 1992 година съм на Острова и съм първият българин играл в английската Висша лига. Играх в Спортинг под ръководството на Боби Робсън и той ми помогна да премина на Албиона”.

„Не знам дали съм повлякъл крак за българите, но момчетата, които в момента играят тук оставят огромни следи с изявите си”.

„Ходя често на мачове на Челси, Лутън и Куинс Парк Рейнджърс. Аз съм от Ливърпул.

В България бях за последно преди 8 месеца. Гледам спортните новини в България и следя българския национален отбор”, заяви бронзовият медалист от САШ’94.

„Всяка събота и неделя съм ангажиран изцяло с футбола. Треньор съм в един клуб, а вторник и четвъртък имам тренировки. Намира се в Хендън, тази година клубът има 100-годишнина. Намира се в Реймънд лигата. Бяхме на 1-во, 2-ро място, но сега сме по-назад. Надявам се да играем плейоф и да се класираме в по-горна дивизия”.

„Имаме много добри млади момчета. Трима са от школата на Челси и търсят трамплин. Едно момче го взеха в по-горна дивизия. Имаме двама българи, които са моите синове. Те сами трябва да си търсят място в отбора. Това, че баща им е треньор не означава нищо”.

„Кариерата ми бе отлична, но не може да се сравнява с тази на други момчета от моето поколение”.

„Не мога да ви опиша с думи колко много хората обичат футбола. Изпитват голямо удоволствие от футбола тук. За тях това е религия”, не скри възхищението си от футбола на Острова Бончо Генчев.

„Не могат да се правят сравнения между футбола в Англия и в България. Нещата са несравними. Футболът в България е много по-бавен, но това е истината”.

„Медалът ми е вкъщи. Много телевизии идват при мен за интервюта. Всички им е интересно и искат да им показвам медалите си. Притежавам орден „Стара Планина” Първа степен и си мисля, че това е най-голямото ми постижение” завърши вкаралият гол на Световното в САЩ българин.