Отборът на Болтън тотално съкруши и последните надежди на Арсенал за титлата в Англия. Футболистите на Арсен Венгер допуснаха загуба като гост на Уондърърс в мач от 34-ия кръг на Висшата лига. Поражението с 1:2 остави „артилеристите” на цели девет точки зад лидера Манчестър Юнайтед. В момента Арсенал се намира на трета позиция, а второто място е отредено за Челси, който има 67 точки.

Победата за Болтън дойде по инфарктен начин, след като победният гол падна в 90-ата минута. Двата тима предложиха отлично зрелище за зрителите препълнили стадион „Рийбок” в Болтън. През първото полувреме домакините успяха да отбележат попадение, което им позволи да се оттеглят на почивката с гол преднина. Даниел Стъридж бе най-съобразителен в наказателното поле на Арсенал, когато в 38-ата минута, след меле топката се озова в нападателя, а той с глава вкара за 1:0.

Второто полувреме на срещата започна по вихрен начин. Само шейсет секунди след подновяването на играта, Йоан Джуру събори в пеналтерията голмайстора за Болтън – Стъридж, а главният рефер посочи бялата точка. Капитанът на домакините Кевин Дейвис обаче стреля несериозно, и стражът на Арсенал успя да отрази удара.

Спасената дузпа даде импулс в редиците на „артилеристите”, които две минути по-късно вече ликуваха. След прекрасна атака на гостите и няколко паса в наказателното поле, топката попадна в Робин Ван Пeрси, който с премерен удар с левия крак изравни резултата.

Последва натиск на Арсенал, но редица пропуски лишиха гостите от решаване на резултата. От своя страна футболистите на домакините действаха на контраатака, като имаха няколко отлични възможности да поразят целта. Все пак това се случи в последната минута на срещата, когато след изпълнение на корнер, Тамир Коен с глава препарира Шчешни. В даденото от съдията пет минутно продължение Арсенал не съумя да намери верния път към гола, който щеше да им осигури поне равенството.