Болтън Уондърърс обяви на официалната си уеб страница, че 13 футболисти ще напуснат отбора през лятото заради изтичащи договори. В групичката на нежеланите на „Макрум Стейдиъм” е попаднал и Георг Илиев. Младежкият национал на България няма да получи нов договор и ще бъде освободен от клуба.  

20-годишният нападател остави добри впечатления, но завърши сезона с едно попадение в 19 мача за младежкия отбор на „тротърс”. През февруари, Георг получи доверието на мениджъра Нийл Ленън и попадна в групата на първия отбор на Болтън за преиграването от четвъртия кръг на ФА Къп срещу Ливърпул.

По-рано през сезона българинът се подвизаваше и за четвъртодивизионния тим на Карлайл, където изигра само 4 мача, след което се завърна в на "Макрум Стейдиъм".

Уондърърс не уточняват за ситуацията на другия българин в състава Симеон Славчев, но се предполага че бившият футболист на Литекс ще се завърне в Спортинг Лисабон. Португалците преотстъпиха халфа през зимата, но контузии му попречиха да покаже най-доброто от себе си и най-вероятно ще се прибере в португалската столица.

Сред другите футболисти, които ще напуснат състава на Болтън се отличава името на Джърмейн Бекфорд, който преди време бе част от Висшата лига, защитавайки цветовете на Евертън.