Облаците над втородивизионния Болтън Уондърърс бързо се сгъстяват и клубът скоро може да се окаже под административно управление. Това потвърди лично собственика Кен Андерсън.

Бизнесменът обяви, че е предложил да покрие дълговете си към кредитора BluMarbel Capital Ltd, които възлизат на 4 милиона паунда плюс лихви, ала офертата му е била отхвърлена. Ако Болтън се окаже под администрация, от актива му могат да бъдат извадени цели 12 точки. Към момента тимът заема 8-а позиция с 11 точки от 6 изиграни кръга.

„Сигурен съм, че те ще доживеят миг, в който ще съжаляват за действията си”, коментира Андерсън по отношение на кредиторите. BluMarbel отпусна заем на клуба през 2015 година, а според местната преса в града през следващите 12 месеца Болтън ще изпита на гърба си бюджетен дефицит от 13 милиона паунда.

„BluMarbel сега ще трябва да финансират процеса по минаване под административно управление, който ще трае минимум 3 месеца. Той автоматично поставя клуба под 2-годишно трансферно ембарго и значи незабавно изваждане на минимум 12 точки от актива. По мое мнение техните действия значително намалиха стойността на клуба във връзка с бъдеща продажба и така ще затруднят намирането на потенциален купувач или инвеститор”, допълни Андерсън.