Болтън победи у дома Манчестър Юнайтед с 1:0, а в същото време Арсенал победи като домакин Уигън с 2:0 и се откъсна с три точки пред червените дяволи в челото на класирането.

Единственото попадение за успеха на Болтън на Рийбок Стейдиъм отбеляза в 11-ата минута Никола Анелка, като именно френският нападател през седмицата бе обявен като трансферна цел от Алекс Фъргюсън.

В състава на Юнайтед ясно се видя липсата в атака на контузения Уейн Рууни, като неговият заместник Луис Саха изобщо не показа защо е на терена. Шампионите все пак можеха да измъкната точката в 95-ата минута, но ударът на Оуен Харгрийвс от пряк свободен удар мина на сантиметри над вратата на Юси Яскелайнен.

За разлика от манчестърци, Арсенал игра съсредоточено в последните седем минута при домакинството си на Уигън и спечели с два късни гола.

Капитанът на топчиите Уилям Гала вкара с глава след центриране на друг бранител - Бакари Саня, а Томаш Росицки удвои с шут от десетина метра 120 секунди по-късно.

Евертън постигна впечатляващият резултат 7:1 при домакинството си срещу новака Съндърланд. Якубу Яегбини и Тим Кейхил вкараха два при подигравката на карамелите срещу възпитаниците на Рой Кийн, а Стивън Пиенар, Андрю Джонсън и Леон Осман се разписаха по веднъж. Единственият гол за черните котки бе дело на Дуайт Йорк.

Ливърпул спечели безпроблемно при визитата си на Нюкасъл, побеждавайки с класическото 3:0 с попадения на капитана Стивън Джерард и холандците Дирк Кайт и Райън Бабел. Портсмут също постигна лесна победа като гост над Бирмингам с 2:0 с голове на Съли Мунтари и Нико Кранчар.