Нападателят на Фулъм Боби Замора ще бъде извън терена около 4 месеца, след като счупи глезена си по време на вчерашната победа над Уулвърхямптън с 2:1.


Замора получи контузията при стълкновение с капитана на "вълците" Карл Хенри, след което бе изкаран на носилка и транспортиран до най-близката клиника. "Ако контузията е такава, каквато смятаме, Замора няма да играе вероятно четири месеца. Ако лекарят открие и друго нараняване, освен счупването, което е на четири сантиметра над глезена му, отсъствието му може да бъде още по-дълго", заяви мениджърът на Фулъм Марк Хюз.

Наставникът не смята, че Хенри е причинил с умисъл тежката травма на неговия футболист. "Наистина не го обвинявам и не мисля, че го направи умишлено", допълни Хюз. Той сключи нов договор със Замора само преди два дена, в петък. 29-годишният играч имаше контракт до края на този сезон, но "котиджърс" гарантираха оставането му в отбора, след като му предложиха ново споразумение.

Интерес към голмайстора имаше от няколко английски отбора. Бившият нападател на Тотнъм и Уест Хям бе в отлична форма през миналия сезон за Фулъм, вкарвайки 19 гола във всички турнири. Той помогна на тима си да стигне до финала на Лига Европа, след което дебютира и за националния отбор на Англия в приятелската среща с Унгария през август