Уест Хем пропусна великолепна възможност да победи Манчестър Юнайтед, след като гол на Дейли Блинд за 1:1 в добавеното време спаси точката за „червените дяволи“ в мача между двата отбора от 24-ия кръг в Премиършип. „Чуковете“ направиха отличен мач, в който напълно заслужено водеха с 1:0 до самия край на мача след гол на Шейку Куяте.

С малко по-активна игра в последните минути и късмет в края обаче, момчетата на Луис ван Гаал все пак стигнаха до равенството.

Така в класирането Юнайтед е на четвърто място с 44 точки, на една зад третия Саутхемтън. Уест Хем пък е на осма позиция с 37.

От началото на мача, домакините заиграха по-добре от своя съперник и смело погледнаха към вратата на Давид де Хеа. В 14-ата минута лондончани вече се виждаха напред в резултата, след като Енер Валенсия направи страхотен самостоятелен пробив и от границата на наказателното поле отправи отличен удар към десния ъгъл. Де Хеа обаче се прояви блестящо и спаси вратата си.

Испанецът отново бе герой за „червените дяволи“ в 32-ата минута, след като изби опасен изстрел с глава на Джеймс Томкинс. В края на полувремето домакините направиха и опасна контра атака, която обаче завърши със сгрешен пас в противниковата половина.

Уест Хем започна по-уверено и втората част и напълно заслужено стигна до гол 4 минути след подновяването на играта. В герой за „чуковете“ се превърна Шейку Куяте, който се завърна в тима след участието си за Купата на Африка със Сенегал. Марк Ноубъл центрира дълбоко в наказателното поле, Фил Джоунс сбърка грубо в опита си да избие топката. Тя попадна на крака на Куяте, който с гръб към вратата си поигра на краче, след което се обърна и с мощно воле вкара за 1:0.

След гола на на Уест Хем, „червените дяволи“ не съумяха да променят играта си коренно и продължаваха да се лутат безидейно около централната зона на терена.

Едва в последния четвърт час на мача Юнайтед погледна по-трайно към вратата на съперника. Отлични шансове се откриха пред Фалкао, Робин ван Перси и Маруан Фелайни, но двамата не успяха да преодолеят Адриан.

Във втората минута на добавеното време обаче гостите все пак успяха да стигнат до равенството. След центриране в наказателното поле на Уест Хем, топката бе избита от бранител на домакините, но топката попадна на крака на Блинд, който с удар от воле вкара по отличен начин за 1:1.

До края на мача имаше време и за червен картон. Той бе получен от Люк Шоу, който си изкара втори жълт картон.