От ръководството на Блекпул заявиха, че ще пуснат Елиот Гранден да си тръгне единствено при много добра оферта. От клуба пък са изненадани, че бившият полузащитник на ЦСКА въобще иска да напуска.

Според някои вестници във Франция, 24-годишният играч иска трансфер, след като Блекпул изпадна от Висшата лига. Агентът на Гранден разкрива, че клиентът му е следен от редица европейски клубове, включително и от три тима от Висшата лига.

Мениджърът на Блекпул Йън Холоуей няма никакво намерение да се разделя със силните си играчи, като желае да укрепи състава си за предстоящата кампания. Договорът на Гранден изтича през лятото на 2012 година, като има опция за допълнителни 12 месеца.

„Видяхме информацията по някои френски вестници, но не сме водили никакви разговори с Елиот или негови представители”, сподели пред Blackpoolgazette секретарят на клуба Мат Уилямс.

„Бяхме много изненадани от това, което прочетохме. Защото Гранден е с основна роля в нашите планове за следващия сезон. Това не е играч, който бихме пуснали да си тръгне лесно”, добави представителят на Блекпул.