Блекбърн победи Нюкасъл с 3:1 и спря хода си надолу в класирането на Висшата лига. Момчетата на Марк Хюз нямаха победа от четири мача, като през седмицата паднаха тежко от Астън Вила. На „Ииууд Парк” днес обаче Блекборн бе по-добрият отбор и нанесе поредното унижение за Нюкасъл.

Това бе четвърта загуба за „свраките” в последните пет мача, в които те не са записали успех. Уволнението на Сам Алърдайс все повече излиза на дневен план, като не е ясно колко още кредит на доверие ще гласува ръководството на мениджъра.

И четирите гола паднаха след почивката, като изненадващо Обафеми Мартинс откри в 46-та минута. Два гола на Дейвид Бентли обърнаха развоя до 67-та минута, а крайното 3:1 оформи Тугай в заключителните секунди.

Трите точки изпратиха Блекбърн на осма позиция, докато Нюкасъл продължава да е в долната половина на таблицата.

Абсолютният аутсайдер Дарби Каунти записа пета поредна загуба този път с 0:1 като гост на Съндърленд. „Овните” успяха да задържат суха вратата на Стивън Байуотър чак до 90-та минута, но едно кратко разсейване в играта им в даденото от рефера продължение им костваше точката. След разбъркване в наказателното поле Антъни Стоукс се оказа най-съобразителен и засече рикоширалата топка за успеха на Съндърленд. Поражението бе 11-то за Дарби Каунти в първенството дотук.

В дербито на 15-я кръг във Висшата лига Портсмут и Евертън не успяха да се победят и завършиха наравно 0:0 на „Фратън Парк”. Така позициите на двата тима един след друг – шести и седми – се запазиха.

Рединг и Мидълсбро също направиха равен – 1:1, но повече могат да съжаляват за загубените точки домакините. Те поведоха чрез Дейв Китсън в 54-та минута, но Тунчай успя да изравни седем минути преди края.