Блекбърн успя да стигне до преиграване срещу Манчестър Сити, след като двата отбора завършиха 1:1 в мач от третия кръг за Купата на Англия, който се игра на „Ииууд Парк“.

Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини направи сериозни промени в своя състав, което обаче доведе до разконцентрирани действия. Най-големите промени, които чилиецът направи в своя състав бяха в защита, където Пабло Сабалета, Венсан Компани и Александър Коларов не попаднаха сред титулярите.

Мачът започна равностойно, като „гражданите“ не се опитаха да наложат натиск в началото на срещата.

Първата опасна ситуация в срещата бе в 20-та минута пред вратата на Манчестър Сити, когато Скот Дан стреля с глава след центриране от корнер, но Костел Пантилимон спаси.

Манчестър Сити можеше да поведе в резултата в 35-та минута, когато Давид Силва бе изведен на добра позиция, но стреля неточно над напречната греда в аут.

Манчестър Сити успя да поведе в резултата в 45-та минута, когато Давид Силва центрира в наказателното поле на Блекбърн, където Един Джеко продължи топката с глава към Алваро Негредо, който бе в тънко положение на засада, която не бе маркирана и това позволи на испанеца да вкара отблизо във вратата на Пол Робинсън.

Блекбърн успя да изравни резултата в 55-та минута, когато Кеърни центрира от корнер в наказателното поле на Манчестър Сити, където Гестеде стреля с глава, но Пантилимон спаси, след което при добавката отблизо Скот Дан не пропусна да вкара.

До края на срещата домакините бяха по-активни и пропиляха добри положения за нов гол. Малко преди края на мача Дедрик Боята бе изгонен от рефера и "гражданите" доиграха мача с човек по-малко. В крайна сметка до ново попадение не се стигна и двата тима ще преиграят този мач.