Мениджърът на Блекбърн Стийв Кийн се опитва да привлече бившият холандски национал Бодевайн Зенден. Двамата са се срещнали по-рано през седмицата, но преговорите все още продължават.

35-годишният Зенден, който в кариерата си е играл за Ливърпул, Челси и Барселона, в момента е свободен агент, след като напусна тима на Съндърланд през лятото.

Поради семейни причини играчът не се обвърза с нов клуб, но сега явно отново е на трансферния пазар. Кийн ще се опита да го привлече на всяка цена, тъй като смята, че опитният холандец може да помогне на Блекбърн в борбата за оцеляване във Висшата лига.

„Разговаряхме със Зенден, той беше тук и разгледа тренировъчната ни база“, каза Кийн. „Говорихме дълго и мисля, че за него беше важно да разбере къде бихме искали да играе.“

„Той е изключително опитен футболист и ако погледнете нашия тим, то ние сме ако не най-младият, то поне един от най-младите отбори във Висшата лига. Боло (Зенден – б.а.) ще ни помогне много“, добави Кийн.

„Загубихме доста опит заради играчите, които ни напуснаха, така че ако го привлечем, ще бъде чудесно. Той обаче има доста предложения, върху които да мисли, но ако избере да играе за нас, ще бъде страхотно“, заяви мениджърът на Блекбърн.

Зенден е свързван с доста клубове от Чемпиъншип, като основните кандидати за подписа му са Донкастър и Лийдс. Кийн се надява, че след като семейството му е привикнало към живота на Острова, Зенден ще продължи да играе единствено в елитни отбори

„Той прекара известно време с бебето си, а сега е готово да продължи. Намира се в чудесна физическа форма, а от наша гледна точка ще ни донесе опит. Той винаги е играл на най-високо ниво – и когато беше в Марсилия, и когато беше в Барселона, и така нататък. Смятам, че той иска да завърши кариерата си на същото равнище“, завърши Кийн.