Отборът на Блекбърн Роувърс постигна с 3:2 над Бърнли в мач от 9-ия кръг на английската Висша лига. Възпитаниците на Сам Алърдайс стигнаха до трите точки, въпреки че в края на срещата гостите от Бърнли можеха да стигнат и до точката.

С този успех Блекбърн се изкачи с няколко места в класирането и вече заема 12-та позиция. Тимът на Роувърс е и с мач по-малко.

Гостите от Бърнли поведоха в резултата още в петата минута на срещата, когато Роби Блейк стреля неспасяемо от границата на наказателното поле. Голът обаче не стресна домакините и те бързо съумяха да се върнат в мача. Само четири минути след гола на Бърнли, Дейвид Дън възстанови равенството на терена.

В 20-ата минута Франко Ди Санто даде преднина на домакините с точен удар от близко разстояние. Две минути преди края на първото полувреме Паскал Шимбонда покачи на 3:1 в полза на Блекбърн.

След резултатната първа част, през второто полувреме двата тима успяха да си отбележат само един гол. Той дойде във втората минута на петминутното продължение на мача и бе във вратата на домакините. Крис Ийгълс успя да намали за 2:3, което в се оказа и крайния резултат в срещата.