Ръководството на Блекбърн определи цена от 18 милиона паунда за звездата си Дейвид Бентли и няма да го продаде за по-малка сума. Роувърс вече отхвърли офертите на Тотнъм и Астън Вила, които бяха на стойност около 12 милиона. Самият Бентли също иска трансфер, но желанието му е да премине в клуб, с който да участва в Шампионската лига. Ако в Блекбърн получат добра оферта, но последната дума за трансфера ще има мениджърът Пол Инс.

Президентът на тима от Ланкашир Джон Уилямс заяви: „Получихме две предложения, но нито едно от тях не се доближаваше до нашите изисквания. Ние определихме цената на базата на пазара в момента. Не искаме да губим Дейвид, но ако получим оферта за правилната сума, то вече решението ще трябва да бъде взето от Пол.”

„Дейвид е изкарал само една година от своя четиригодишен контракт, но още миналата година искаше трансфер, така че това не ни изненадва,” добави босът на Блекбърн.

Дейвид Бентли замина за Германия с останалата част от отбора, но може да се върне предварително, след като получи травма в сухожилието си.