Президентът на Международната федерация по футбол /ФИФА/ Сеп Блатер не е поканен на сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън, която ще се състои на 29 април. Принцът, който е сърдит за загубата на Англия като кандидат за домакин на Световното първенство по футбол през 2018 година, е показал "червен картон" на Блатер, пише британската преса.

Принц Уилям, който е и президент на Английската футболна асоциация, положи много усилия да лобира за кандидатурата на родината на футбола.

Кралица Елизабет Втора е изпратила покани на близо 2000 видни личности за сватбата на своя внук принц Уилям и Кейт Мидълтън на 29 април. Поканите са изпратени по пощата и носят инициалите на кралицата. Не се съобщава до кои личности са адресирани поканите.

Британски медии обаче уверяват, че Дейвид Бекъм и съпругата му Виктория са сред поканените да присъстват на сватбата на принц Уилям, който е втори поред в наследяването на британския престол, и Кейт Мидълтън.

Миналата година Дейвид Бекъм и принц Уилям подкрепиха заедно кандидатурата на Англия за домакин на световното първенство по футбол през 2018 година, което ще бъде организирано от Русия.