Халфът на Нюкасъл Муса Сисоко откровено си пожела да заиграе в Арсенал и не крие надеждите си това да се случи до края на месеца.

Френският национал е футболист на „свраките“ от януари 2013 година, когато дойде от Тулуза срещу скромните 1,7 милиона паунда, тъй като договорът му с „Ле Теф“ изтичаше. 25-годишният играч бързо се утвърди сред титулярите за английския тим и в 78 мача във всички турнири отбеляза 9 гола.

През настоящия сезон той продължава да бъде сред двигателите за Нюкасъл и не е чудно, че вече се оглежда за по-голям тим, в който да пробва късмета си. „Ако има да се случва нещо през януари, то ще се случи“, каза Сисоко.

„Надявам се да си тръгна, за да отида в по-голям клуб, но не знам кога ще стане това“, допълни играчът, който има още 4,5 години по договора си.

„Англия е приоритетът ми. Ако Арсен Венгер се обади, ще проведем мъжки разговор с него и после ще видим. Арсенал винаги е бил клубът, който ми е на сърце. Не искам да си поставям ограничения, искам да отида на по-високо ниво. Това е целта ми“, допълни още Сисоко.