Бившият генерален директор на Ланс Франсоа Коладо заяви, че е предупредил колегите си от Челси Питър Кениън и Франк Арнесен, че те ще бъдат наказани заради опитите си да отмъкнат Гаел Какута, но те не се го послушали.

В четвъртък ФИФА наказа лондончаните да не могат да закупуват нови играчи до 2011 година, а освен това наложи и тлъста глоба на клуба на Роман Абрамович заради привличането на Какута, който е юноша на френския клуб и имаше предварителен договор с него.

„Неговият контракт беше подпечатан от Френската лига и Френския футболен съюз, но от Челси взеха играча и той игра на турнир с всичките им резерви без дори да има международно разрешително”, каза Коладо пред „Гардиън”.

„Когато се срещнах с Кениън и Арнесен в Челси носех контракта. Казах на Кениън, че рискува глоба и трансферна забрана. Обясних му правилата на ФИФА.”

„Кениън говори с Арнесен и той каза, че те са сигурни в намеренията си. Казахме какво искаме и те казаха, че няма начин и ни предложиха смешна цена.”

„Тогава им казах „Щом сте сигурни, ще ида във ФИФА и ще видим дали няма да ви накажат.” Те казаха, че няма нужда да се срещаме отново. Те бяха убедени, че са прави. Челси не можеше да си представи, че Ланс може да спре клуб като Челси да вземе играчи.”

„Това наказание само изпълнява закона, който много добре обяснихме на Челси”, каза още бившият шеф на Ланс и уточни, че от Челси не са предлагали 1 милион евро за играча, а значително по-малко от това.