Ричард Екърсли, наред с повечето играчи на Бърнли, няма търпение да излезе на „Търф Муур” в сряда за домакинството срещу Манчестър Юнайтед във втория кръг от началото на новия сезон във Висшата лига.

Бърнли се готви за първото си домакинство в историята на Висшата лига. В същото време, Екърсли чака въпросния двубой с „червените дяволи” поради друга причина.

През лятото 20-годишният бранител, продукт на академията на шампионите, бе изправен пред тежък избор – да остане на „Олд Трафорд” и търпеливо да изчака своя момент и дотогава да играе за резервите, или да хване неотъпкания път и да смени клубната си принадлежност. Рижавият състезател отказа продължение на договора си с Юнайтед и през лятото премина в спечелилия промоция за Висшата лига Бърнли, за да играе като титуляр в мачовете срещу елита на Англия.

„Манчестър Юнайтед е клуб мечта за всеки един футболист. Никой не желае да напуска. Но аз исках да играя по-редовно, надявам се, че ще направя това в Бърнли”, заяви Екърсли за клубната телевизия на „дяволите”.

„Отказах предложението на Юнайтед за подновяване на договора си и приех офертата на Бърнли. Знам, че мога да се справя с предизвикателствата на Висшата лига”, добави той.

„Това, че бях всеки ден с титулярите на „Олд Трафорд” и тренирах с тях всеки ден бе много специално за мен. Научих много от тях, и то не само как да тренирам. Учих се как да живея, как да се държа извън терена. Надявам се, че ще успея да приложа наученото и в новия си отбор”, каза още защитникът.

„Много съм щастлив, че съм в Бърнли. Нямам търпение да започна да играя, да продължа да тренирам, да пътувам с отбора. Дано се справя на ниво”, завърши Екърсли.

Той не е единственият футболист на Бърнли, защитавал цветовете на Манчестър Юнайтед. Миналата година Крис Ийгълс пое от „Олд Трафорд” към „Търф Муур” и изигра основа роля за спечелената промоция във Висшата лига. Ийгълс изказа своята подкрепа за Екърсли и му пожела успех с екипа на новия си отбор.

„Мисля, че вече започна да се адаптира. Той е страхотно момче и много добър футболист. Надявам се да го имам за партньор по дясното крило. На тренировки се представя отлично. Винаги ми подава топката когато има свободно пространство пред мен”, каза Крис Ийгълс.

Екърсли остана на пейката при загубата на Бърнли с 0:2 от Сток Сити.