Бившият шведски национален страж Магнус Хедман отхвърли оферта да се присъедини към Манчестър Сити с краткосрочен договор, съобщават световните агенции.

Островитяните се надяваха 35-годишният Хедман, който се отказа официално от футбола в средата на миналата година, да се съгласи да се завърне на терена и да помогне на клуба да разреши вратарския си проблем.

Мениджърът на Сити Марк Хюз може да разчита само на Каспер Шмайхел, след като титулярът Джо Харт получи травма и ще отсъства поне две седмици от игра, а третият вратар Ричард Мартин също е контузен.

Така резерва на Шмайхел за домакинството на Арсенал през уикенда ще бъде 18-годишният норвежки юноша Тобиас Йохансен.

"Искаха да седна на резервната скамейка още този уикенд, но аз се нуждая от поне две седмици сериозни тренировки. Отрицателният ми отговор не е окончателен. Все пак ще помисля още малко", обясни Хедман.

За последно шведът беше част от състава на Челси, към който се присъедини през ноември 2006 година. Той беше освободен от "Стамфорд бридж" през следващото лято без да изиграе нито един официален мач за лондончани, след което реши да прекрати кариерата си.

Хедман записа 58 мача за националния отбор на Швеция в периода 1997 - 2004 година.