Бившият мениджър на Ливърпул Рой Еванс разкритикува своя стар познат Кени Далглиш, като заяви, че отборът му не се представя достатъчно добре във Висшата лига. Любопитното за Еванс е, че е бил помощник на както на настоящия мениджър на „червените“ при първия му престой на „Анфийлд“ от 1985 до 1991, така и на легендарния Бил Шенкли.

63-годишният англичанин бива назначен за наставник на мърсисайдци през 1994 г. и заема поста до 1998 г., когато се налага да си подели властта с Жерар Улие. Партньорството им трае няколко месеца, след което Еванс поема отбора на Фулъм.

Някогашният юноша на Ливърпул смята, че 8-ата позиция на „червените“ във временното класиране е сериозен повод за притеснения. „Далглиш започна добре, той върна желанието на играчите и всички се надявахме, че отборът ще продължи да израства, но за съжаление от известно време това не се случва“, каза Еванс.

„Те спечелиха Карлинг Къп. Чудесно е да вземеш трофей в първия си цял сезон, а сега тимът има шанс за още един, ако спечели 1/2-финала в турнира за ФА Къп. Но си мисля, че всички виждат слабата форма на отбора в първенството. Тя просто не е достатъчно добра. Това не е критика към Кени, а просто факт“, допълни Еванс.

„Тимът трудно печели своите домакинства и изобщо не е онази сила, която беше навремето. Сигурен съм, че всички в клуба се опитват да отстранят проблемите“, завърши Еванс.