Бившият английски национал Дарайъс Васел обяви края на своята футболна кариера. Роденият в Сътън Колдфийлд играч се оттегля с 22 срещи за „трите лъва“, които изигра по времето, когато национален селекционер беше Свен-Горан Ериксон.

35-годишният Васел е без отбор от 2012 година насам, като най-запомнящият се период от кариерата му бяха 7-те сезона в Астън Вила. Впоследствие таранът премина в Манчестър Сити, където изкара 4 години, преди да опита късмета си в турския Анкарагюджю. За последно той носи екипа на Лестър в периода 2010-2012.

„Насладих се на моята кариера във футбола, където играх на най-високо ниво. Правех нещо, което обожавах. Чувствам, че сега е точният момент да обява моето отказване и да погледна към следващата фаза на моят живот“, сподели ветеранът, който обяви, че ще пише автобиография.

С Англия Васел игра на Световното първенство по футбол през 2002, както и на Евро 2004, където „трите лъва“ стигнаха четвъртфиналите, но отпаднаха от Португалия след изпълнение на дузпи. Васел беше един от играчите, които не успяха да реализират ударите си от бялата точка, като вратарят Рикардо отрази неговия.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS