Бившият полузащитник от Висшата лига на Англия Юсуф Мулумбу заяви твърдо, че ще даде под съд компанията, която го представлява до този момент, тъй като агентите са го ощетили „с милиони евро”.

31-годишният конгоанец прекара 7 сезона в Уест Бромич Албиън, а в момента играе за Килмарнък в шотландското първенство, след като през лятото разтрогна договора си с Норич Сити.

Той беше под крилото на базираната в Париж Sport Management Consеil, за която твърди, че се е възползвала по грозен начин от доверието му. Двете страни работеха заедно в течение на 8 години, а сега Мулумбу оповести в „Туитър” намеренията си да стартира съдебно дело.

„Работих с агенция SMC между 2009 и 2017 година, като исках да се доверя на хора, за които се предполага, че са компетентни. Излезе, че всичко това е било едно лошо решение. Главните действащи лица, които ме представлявах, просто ме измамиха и ме ощетиха с милиони евро”, сподели болката си Мулумбу.

„Затова започвам дело срещу тази компания. След като ме обраха тези хора ми задържаха бонуса от Норич заради факта, че повече не искам да работя с тях”, добави още Мулумбу.