Бившият английски национал Киърън Дайър направи сензационни разкрития за това как е бил сексуално малтретиран от чичо си като дете. В ексклузивно интервю за вестник Daily Mail, Дайър обяснява подробно отвратителната случка преди около 30 години. Това е първият път, в който бившият футболист на Ипсуич и Нюкасъл говори открито за преживяния кошмар, който според думите му променя целия му живот.

Случката се разиграла в дома на лелята на Дайър, където той често оставал да спи, докато майка му имала нощно дежурство в местна пекарна.  

„Като дете много обичах материята на дънките. Обичах да я пипам и често заспивах в скута на майка ми, когато тя бе облечена с тях. Във въпросната петък вечер, чичо ми Кени също носеше дънки и просто бях заспал докато гледаме телевизия“, спомня си със сълзи на очи Дайър.

„Внезапно се събудих. Събудих се, но ме беше страх да си отворя очите. Кени беше свалил панталоните ми докато спях и ме галеше. Замръзнах! Бях вцепенен! Не знаех какво изобщо да правя. Най-вероятно той разбра, че съм се събудил, защото веднага започна да ме утешава и успокоява“, продължава с разказа си Дайър.

„Помоли ме да го оставя да довърши това, което прави. Той беше в транс. Обеща ми, че ще ми купи много шоколад, а след това смъкна панталоните ми до глезените. Знаех, че прави нещо ужасно грешно, но бях замръзнал. Не можех да мърдам. Не можех да говоря. Не можех да правя каквото и да е било.“

„След това той наведе главата си в скута ми и започна да ми прави орална любов. Продължавах да бъда ужасен. Нали знаете онези кошмари, в които дори не може да крещите. Чувствах се точно така. Все пак съумях да го отблъсна и вдигнах панталоните си. „Не казвай на никого“ – прошепна ми той. „Това е нашата тайна“, допълва бившият футболист пред вестника.  

Веднага след фрапиращата случка, Дайър се опитва да звънне на майка си, но в момента, в който тя вдига телефона вижда чичо си зад гърба му, който му показва с пръст на устните да мълчи, а той затваря.

Така тайната между двамата е пазена повече от 25 години. Дайър пази всичко в себе си, тъй като е сигурен, че ако баща му разбере за случилото се, то той ще убие чичо му. Когато Дайър е на 21, чичо му Кени умира. Дайър, тогава вече е футболист на Нюкасъл, също е на погребението.

В момента Киърън Дайър е на 39 години и работи в школата на бившия си клуб Ипсуич. Играе за Англия в периода 1999 – 2007 година, в който записва 33 мача с фланелката на „трите лъва“.