Бившият футболист на Ювентус и Портсмут Венсан Перикар бе осъден на четири месеца затвор, заради възпрепятстване на разследването по обвинение в шофиране с превишена скорост. Основна причина Перикар да бъде пратен зад решетките, а не просто глобен, е фактът, че той излъгал властите, че не той е бил зад колана, а доведеният му баща.

Венсан Перикар бе заснет от камерите да хвърчи със 165 км/ч със своя Мерцедес CLK 500, при ограничение на пътя от 110 км/ч на 6 март миналата година.

24-годишният футболист, който по това време играеше като преотстъпен на Плимут, обяснил, че не той е карал автомобила, а неговият втори баща – Джак Перикар. Въпросният човек живеел във Франция, затова английските власти опитали да се свържат с него, но без успех.

Когато най-накрая полицията се добрала до Перикар-старши, той представил доказателства, че не е бил във Великобритания от 2003 година.

След това властите опитали да се доберат до Венсан, като му изпращали неколкократно писма да се яви в управлението, но чак когато му напомнили, че разполагат със снимка на колата с него зад кормилото, имало ефект.

На 6 декември, Перикар изпратил специално подготвено изявление до полицията, твърдящо, че е направил грешка и се извинява за неудобството. Въпреки това скоро след случката той бел арестуван.

В съда Перикар се признал за виновен по обвинението, че е възпрепятствал разследването. Съдът обаче решил, че ако няма сериозно наказание, това може да се повтори и отказал да приеме предложението за солена глоба.

В момента на присъдата, Перикар вече е футболист на Стоук Сити, след като подписа миналото лято договор за три години.