Бившият играч на Евертън Анди ван дер Мейде призна, че е запознал да взема кокаин и да злоупотребява с алкохол, след като се изпокарал с Дейвид Мойс.

Холандецът изкара 4 години край река Мърси, като премина при „карамелите“ през 2005 година, но бързо се превърна в резерва и записа едва 20 мача, преди да бъде освободен.

Проблемите за юношата на Аякс започнаха година след трансфера му, когато прекара вечер в болницата, като по думите му някой бил сипал нещо в питието му. Малко по-късно пък крадци отмъкнаха неговото куче Мак от дома му.

33-годишният Ван дер Мейде, който прекрати кариерата си през 2011 година, даде пространно интервю пред авторитетния вестник „Таймс“, в което разкрива до каква степен животът му е бил извън контрол по онова време.

„Докато играех за Аякс, никога не бях близвал алкохол“, обясни холандецът. „Същото беше и в Интер. Моите съотборници излизаха по клубове, но аз дори не знаех, че съществуват подобни заведения. Всичко се промени в Евертън“, откровен бе Ван дер Мейде.

„Най-голямата ми грешка бе, че изневерих на жена си. От този момент нататък взаимоотношенията ми с мениджъра тръгнаха по низходяща крива. Всичко потъваше. Започнах да смъркам кокаин“, продължи той.

„Гледах се отстрани и се питах какво правя. Мислех, че животът в Ливърпул ще ме убие. Трябваше да се върна у дома. Затова напуснах и се върнах в Холандия. След три дни подписах с ПСВ Айндховен“, обясни Ван дер Мейде.