Бившият национал на Англия Джърмейн Дефоу може да възроди кариерата си на Острова. При това не къде да е, а в един от грандовете на Премиършип - Ливърпул. 

Според вестниците на Албиона, нападателят е предложен на мениджъра Брендън Роджърс, който пък от своя страна усилено търси подсилване в предни редици заради постоянните проблеми с контузии на Даниел Стъридж и слабата форма на Марио Балотели. 

Дефоу в момента носи екипа на канадския Торонто, но не е щастлив там и иска да се завърне в родината. От клуба са му поставили цена от 6 млн. паунда, която спира всичките останали купувачи. 

Все пак се очаква мърсисайдци да влязат в преговори с канадците и да вземат 32-годишния нападател под наем до края на сезона. Това устройва всички замесени страни и сделката изглежда доста възможна. 

Дефоу изигра доста силни сезони в Премиършип с екипите на Тотнъм, Портсмут и Уест Хем, но миналата година реши да излезе навън. Почти веднага той остана разочарован от това и от доста време се опитва да се завърне във Висшата лига.