Истинско футболно зрелище очаква зрителите с финала за Купата на Футболната Асоциация на Англия на 1 август. Окончателните претенденти в най-стария турнир в света са ясни и ще се изправят един срещу друг за престижния трофей на стадион „Уембли“ от 19:30 ч. на живо по DIEMA SPORT 2, както и онлайн в стрийминг платформата PLAY DIEMA XTRA.

След като надделя над настоящия носител на трофея Манчестър Сити в полуфиналния мач с два гола на звездния нападател Пиер-Емерик Обамеянг, отборът на Арсенал заслужено се класира за финала и ще се бори за рекордна 14-та купа от турнира. Ако спечелят, „артилеристите“ могат да си осигурят и участие в Лига Европа през следващия сезон.

Челси от своя страна се наложи над Манчестър Юнайтед с резултат 3:1 в другия полуфинален двубой. Арсенал и Челси са се срещали на финалите през 2002 г. и 2017 г., като и в двата случая трофеят е печелил Арсенал. Дали отборът на Микел Артета пак ще го направи или този път „сините“ на Франк Лампард ще надделеят? 

Не пропускайте да видите развръзката в заключителната среща от необичайния сезон на Купата на Футболната Асоциация тази събота, 1 август, от 19:30 ч. на живо по DIEMA SPORT 2 и онлайн в PLAY DIEMA XTRA.