Английският клуб Бирмингам Сити ще играе контролен мач на стадиона-домакин на Летните олимпийски игри през 2008-а година Птичето гнездо. Там ще се състои контролната среща между китайския шампион Пекин Гуо'Ан и Бирмингам Сити, насрочена за 21-и юли. Съоръжението има капацитет за 80 хиляди зрители.

Три дни преди този мач Бирмингам ще играе с най-стария професионален футболен клуб в Китай Ляонин, като срещата ще се проведе на 60-хилядния олимпийски стадион в Шенян. Третият мач на все още неуточнена дата ще бъде в Хонконг, като съперникът също не е известен на този етап.

Роденият в Хонконг собственик на Бирмингам Карсън Йънг организира турнето, а преди да купи клуба, той притежаваше малкия азиатски отбор Хонконг Рейнджърс.

Другата новина от Бирмингам е, че клубът ще се подсили през новия сезон с вратаря на Манчестър Юнайтед Бен Фостър. Червените дяволи са приели офертата на Бирмингам за своя трети вратар, който е избор на сър Алекс Фъргюсън след Ван дер Сар и след Томаш Кушчак.

Фостър има девет мача през сезона за Юнайтед, а след неговото напускане трети вратар става Бен Амос. Сумата за трансфера на Фостър в Бирмингам не се съобщава.