Представителите на Чемпиъншип Бирмингам и Астън Вила бяха финансово санкционирани с по 5 000 паунда, след като двата отбора не успяха да се справят с контролирането на играчите си по време на дербито между двата състава по-рано през месеца, съобщи Английската футболна асоциация.

Футболисти и на двата отбора бяха обвинени в нарушение на правило 20 от ФА при конфронтация след фаул на Майкел Кифтенбелд от Бирмингам срещу капитана на Вила Джак Грийлиш в петата минута.

„Бирмингам и Астън Вила бяха глобени с по 5 000 паунда след края на техния двубой от Чемпиъншип на 10 март 2019“, съобщи ФА в свое изявление. „И двата клуба приеха обвинението и стандартното наказание заради невъзможност да се справят с контрола на играчите си в петата минута на срещата“, се завършва в него.

Привърженик на Бирмингам бе осъден на 14 месеца затвор, след като нахлу на терена и удари Грийлиш по-късно в мача. Капитанът на Вила, който не пострада сериозно при инцидента, донесе успеха на своя отбор в градското дерби с 1:0. /БГНЕС