"Много се радвам, че Месут Йозил подписа с велик клуб, въпреки че Арсенал може и да не е толкова бляскав тим като Реал Мадрид. Моето мнение обаче е, че той ще се развие още повече там и ще има много по-големи отговорности", заяви мениджърът на германския национален отбор Оливер Бирхоф.

"Това е важна стъпка за него, особено в годината преди Световното първенство. В днешния футбол всичко става толкова бързо. Когато дойде нов треньор в даден отбор се променят много неща", добави бившият нападател на Бундестима. "Няма никаква драма, това е просто бизнес. Ако отбор като Арсенал и треньор като Арсен Венгер те искат, то това няма как да не ти даде допълнителна вяра в собствените сили", каза още Бирхоф. Големият приятел на Йозил и негов бивш съотборник в "белия балет" Сами Кедира, който също така е и немски национал, също заяви, че Йозил е взел правилното решение с трансфера си в Северен Лондон. Бирхоф и Кедира се срещнаха с медиите по време на лагера на Германия за предстоящите световни квалификации с Австрия и Фарьорските острови.

Арсенал направи най-впечатляващата покупка в последния ден на трансферния прозорец, след като привлече халфа на Реал Мадрид Йозил. Сумата по трансфера не бе оповестена, но според медиите на Острова и в Испания става въпрос за 50 милиона евро, което е нов рекорд за "артилеристите". /БГНЕС