Уест Бромич назначи на треньорския пост на клуба Славен Билич за срок от две години. Бившият наставник на Хърватия и Уест Хем замества за постоянно Дарън Мур, който бе уволнен от тима през март и заменен временно от мениджъра Джеймс Шан.

За първи път от клуба се свързаха с Билич за интервю миналата седмица, като той впечатли достатъчно собствениците на „дроздовете“, които го предпочетоха пред другите кандидати за поста в лицето на Крис Хютън, Крис Уайлдър и Бруно Лабадия. 50-годишният специалист се завръща към треньорската професия, след като бе уволнен от саудитския Ал-Итихад през февруари.

„Удовлетворен съм, че получавам тази възможност, разбира се“, заяви хърватинът в свое изявление за клубния сайт. „Искаме да се подобрим, както на терена, така и извън него. Албиън ме убедиха, че искат да се завърнат във Висшата лига. Клубът разполага както с кратксрочен, така и с дългосрочен план, като двата не си пречат. Те искаха да им помогна и да ги върна обратно в Премиършип и когато ме потърсиха, приех моментално, без да се замислям“, завърши той.

Билич се завръща за първи път към английския футбол, след като бе уволнен от Уест Хем през ноември 2017. През сезон 2015/16, неговият дебютен начело на „чуковете“, Билич изведе клуба до най-добрия актив в кампания от Висшата лига в историята на лондончани – 62, в последния сезон на тима на „Болейн Граунд“, което им осигури място в Лига Европа. Но той не успя да повтори успеха си през следващия сезон на „Лондон Стейдиъм“, като тимът не достигна до груповата фаза на Лига Европа и бе близо до зоната на изпадащите, като завърши в крайна сметка на 11-то място.