Новият мениджърът на Лийдс Марсело Биелса призна, че не е имал никакви съмнения да поеме тима, който завърши на 13-о място в Чемпиъншип през миналия сезон. 62-годишният аржентински специалист подписа 2-годишно споразумение с клуба с опция за продължение с още 12 месеца.

„Винаги съм искал да работя в Англия и трябва да призная, че през годините получих няколко оферти. От друга страна обаче винаги съм вярвал, че е важно да изчакаш точния проект и когато от Лийдс се свързаха с мен, клуб с такава история, беше просто невъзможно да откажа. Много съм развълнуван от предстоящото предизвикателство и от работата с моя екип, с който ще опитаме да постигнем велики неща тук“, заяви Биелса.

Той заменя на поста Биелса заменя на поста Пол Хекингботъм, който оглави отбора през февруари с краткосрочен договор до края на сезона. Южноамериканецът досега не е постигал успехи с европейски клубове. Под негово ръководство Атлетик през сезон 2011/12 стигна до финалите на Лига Европа и Купата на Испания, като и в двата случая неговите възпитаници загубиха от Атлетико Мадрид с 0:3. Иначе за последно аржентинецът води за кратко френския Лил, след като бе уволнен след едва 19 мача начело.