Фенклубът на Манчестър Юнайтед България ще организира поредната си благотворителна инициатива тази неделя в София. „БГ дяволите“ поканиха група младежи от „Отбора на надеждата“ да гледат заедно двубоя на Юнайтед с Евертън в столично заведение, като вече са събрани пари, с които да бъде покрита сметката на гостите.

Припомняме, че „Отборът на надеждата“ ще представя България на световното първенство за бездомни хора в Мексико Сити през октомври.

Представителят на фенклуба за София Михаил Мантарков съобщи още, че е поет ангажимент към Виктор Кирков от Sports Management Bulgaria, който се грижи бездомните младежи, „бг дяволите“ да съберат дрехи и обувки.

Начало на отношенията между фенклуба на английските шампиони у нас и бездомните младежи бе положено в края на март, във футболния турнир от проекта Homeless World Cup Bulgaria. Тогава най-запалените привърженици на Юнайтед изиграха демонстративен мач с бездомните младежи.

„Манчестър Юнайтед като клуб има сериозни ангажименти с такива инициативи в Англия. Това е първият клуб от Висшата лига, който се е включил в инициативата преди 6-7 години. Вече правим нещо хубаво, надявам се да го продължим“, коментира Мантарков.

Подробности за мероприятието в неделя можете да видите – ТУК!