Мениджърът на Тотнъм Хари Реднап нападна Футболната Асоциация на Англия, заради приятелската среща, организирана за националния отбор срещу Унгария, само три дни преди старта на Премиършип. Наставникът на „шпорите” се притеснява, че до петима негови състезатели може да отсъстват от последните тренировки на тима, заради повиквателни за „Трите лъва”.

Тотнъм открива кампанията на 14 август срещу Манчестър Сити. Питър Крауч, Джърмейн Дефоу, Аарън Ленън, Том Хъдълстоун и Майкъл Доусън са потенциалните национали в състава на лондончани.

„Някой може би да ми обясни защо има такава контрола, само седмица преди началото на сезона?!,” отправи риторичен въпрос към футболните шефове Реднап. „Това е безсмислен мач, в момент, в който трябва да тренираме, работим, и да се организираме единствено за първата си среща от Висшата лига.”

„Футболистите трябва да бъдат пуснати, и ще се върнат чак в петък сутринта при нас. Сигурно ще имам на разположение две-три момчета, с които да тренирам цялата седмица преди мача ни със Сити. А на всичко отгоре трябва да стискам палци всички да се върнат здрави,” добави опитният специалист.

След двубоя с Ман Сити, на Тотнъм предстои и двубой за Шампионската лига през седмицата. Реднап не пропусна да отбележи, че и чужденците в състава му също ще липсват заради контролите на националните обори.

„Не знам чия е вината, но просто мачовете са твърде много,” каза той. „Ето, сега играем с Бенфика във вторник, и с Фиорентина в събота, преди този мач на Англия. След това идва Ман Сити, последван от съперника ни в Шампионската лига, после имаме гостуване на Стоук Сити, и реванш в Шампионската лига. Това е ненормално!"