Мениджърът на Нюкасъл Сам Алърдайс няма да получи пари за трансфери през януари, въпреки че отборът има спешна нужда от попълнения, още повече, че четирима футболисти на „свраките” ще заминат за Африка за континенталния турнир.

Алърдайс вече заяви, че иска да вземе нови играчи, най-малкото, за да запълни състава в отсъствието на Обафеми Мартинс, Абдулай Файе, Хабиб Бей и Джереми.

Защитникът на Манчестър Юн Уес Браун, който отказа да преподпише с „червените дяволи” се смята за една от трансферните цели на Нюкасъл.

Президентът на тима Крис Морт обаче е на друго мнение. Морт заяви, че ако изобщо отпусне някакви средства, те ще са за привличането на млади състезатели, които клубът може да развива в бъдеще.

Алърдайс, който подписа с трима от четирите се африкански играчи през лятото, дори призова за двуседмична зимна пауза във Висшата лига, за да свали напрежението от клубовете, които трябва да се лишат от някои от най-големите си звезди в най-напрегнатия период от сезон.

Морт обаче не е убеден в нуждата от нови попълнения. „Взехме девет нови играча през лятото. Мисля, че проблемите ни се дължат най-вече на сработката между тях, особено в защита,” каза той. „Не съм сигурен, че две нови имена в отбраната ще са решението на проблема. Ако вземем някого, то това ще стане с перспективата, че може да го използваме дълго време, а не за попълване на празнини през януари и февруари.”

Сам Алърдайс междувременно разкри, че е организирал контрола, но тя ще се играе на закрити врати, като в нея иска да види как са се възстановили Деймиън Дъф, Касапа, Файе, Амеоби, както може би и Майкъл Оуен.