Съотборникът на Мартин Петров в Манчестър Сити Стивън Айрланд се размина с наказание от Футболната Асоциация, което го грозеше заради смъкнатите му гащи по време на мача между неговия тим и Съндърленд в понеделник.

Ирландецът събу гащетата на екипа си, след като отбеляза единствения гол в срещата, и разкри светлосини боксерки на Супермен. Двубоят бе излъчван по телевизията и доста хора успяха да мернат бельото на Айрланд.

Футболната Асоциация на Англия обаче реши, че тъй като не си е свалил всичко, халфът може да мине само с перване през ръцете, вместо ритник по задника.

Говорител на централата обяви: „След като разгледахме случая, решихме, че няма нужда от дисциплинарно наказание, но написахме препоръки до играча, за да му припомним, че трябва да се държи по-отговорно.”

Това бе и най-нормалното решение, тъй като действията на Айрланд трудно могат да се определят като обидни и в тях нямаше нищо, насочено към гостуващите фенове.

Шефът на Асоциацията на Играчите Гордън Тейлър също смята, че това е правилното в случая. „Мисля, че е честно да му се отправи само предупреждение. Според мен е нормално ФА да му каже „не трябва да правиш така” и това няма да се повтори. Футболът е радост и отбелязване на попадения, но все пак не трябва да се прекалява,” заяви Тейлър. Босът остана доволен, че за първи път от началото на сезона Стивън Айрланд е загърбил многото проблеми и е проявил чувството си за хумор.

Националът на Ейре предизвика истинска буря в родината си, след като излъга, за да се отърве от селекцията на Стив Стоунтън.