Манчестър Юнайтед победи измъчено състава на Уулвърхемптън в мач от третия кръг на турнира за Купата на Лигата в Англия. „Червените дяволи” се наложиха с минималното 1:0 и продължават напред в следващата фаза на надпреварата.

В групата на домакините не попадна българският национал Димитър Бербатов, който получи почивка от своя мениджър заедно с Уейн Рууни. Като титулярни нападатели срещата започнаха Майкъл Оуен и младокът Фредерико Македа. Италианецът обаче трябваше да напусне твърде рано терена, след като в 29-ата минута домакините останаха на терена с човек по-малко. Фабио Да Силва бе отстранен от игра с червен картон, а Македа отстъпи мястото си на защитника Ричи Де Лает.

Развръзката в срещата дойде в 66-ата минута, когато Дани Уелбек не остави шансове на стража на гостите с прецизен удар в долния десен ъгъл след красива комбинация с Майкъл Оуен.

Тимът на Челси също се озори в лондонското дерби срещу Кунс Парк Рейнджърс. Отборът на Карло Анчелоти победи с 1:0 благодарение на Саломон Калу през второто полувреме.

Евертън и Тотнъм бяха безапелационни гости, постигайки победи съответно над Хъл Сити с 4:0 и Престън Норт Енд с 5:1.